Wat te zien in de buurt van Rome: de beste plaatsen midden in de natuur

In ons artikel "Wat te zien in de buurt van Rome: de beste bestemmingen tussen kunst en eten", hebben we al de bestemmingen rond Rome verkend om de geschiedenis van de regio te ontdekken en enkele typische gerechten te proeven. Met dit artikel willen we in plaats daarvan een paar kustbestemmingen rond de stad aanbevelen en de beste plaatsen om een gezonde wandeling in de natuur te maken.

 

Het is tijd om af te koelen: strandbestemmingen

Je bent naar Rome gekomen, maar wil je een dagje naar het meer of de zee ontsnappen?

Als je van bestemmingen aan het meer houdt, raden we je aan om de steden aan de oevers van de meer van Bracciano te bezoeken. Het dorp Bracciano is een van de meest gerenommeerde en populaire dorpen van Lazio, ongetwijfeld dankzij de aanwezigheid van de waterspiegel, maar ook dankzij het prachtige Kasteel van Orsini Odescalchi, van waaruit je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving. Minder bekende, maar zeker even interessante en ontspannende bestemmingen, zijn Trevignano Romano en Anguillara Sabazia, gelegen op de hoogten van de Monti Sabatini. Beide bieden een ruim en aantrekkelijk uitzicht op het meer en zijn de thuisbasis van talrijke typische restaurants om te proberen.

 Bracciano Castello

Als je daarentegen meer een persoon van de zee bent en op zoek naar een iets betere zee aan de kust van Lazio, raden we je aan om naar het gebied van Anzio en Nettuno te gaan, iets meer dan 60 kilometer van de stad. Anzio is een beroemde kustbestemming dankzij de service aan de stranden en de talrijke beschikbare sportieve activiteiten. Het staat ook bekend om de uitstekende kwaliteit van de producten en de gerechten van de typische lokale keuken , vooral  op basis van vis, die verkrijgbaar zijn in de restaurants van de haven.

Nettuno is niet alleen een aangrenzende badplaats, maar ook een karakteristiek middeleeuws dorp met een reeks monumenten tussen smalle straatjes en pittoreske pleintjes.

 

Voor liefhebbers van excursies in de natuur

Als je wilt ontsnappen aan de hitte van de stad met een mooie tocht in de natuur, raden we je aan om eerst op zoek te gaan naar de Watervallen van Monte Gelato, gelegen in het hart van het regionale park Valle del Treja, ten noorden van Rome, in de buurt van Sacrofano. De prachtige show van de watervallen, die al verschillende malen is verfilmd, kan worden bereikt dankzij een mooie wandeling in de ongerepte natuur, die goed doet aan de gezondheid, het zicht en de ziel.

Cascate Monte Gelato

Een andere aangename wandeling wordt aangeboden door de stad Arsoli, ten westen van Rome, aan de voet van de Monti Simbruini. Het antieke dorp Arsoli wordt beheerst door het Castello Massimo en wordt omgeven door olijfbomen en cipressen. Een sfeervolle wandeling in het bos, langs het pad van Pozzo del Diavolo, brengt je naar de Dolmen, twee slanke en scherpe kalksteenformaties van ongeveer 15 meter elk, plaatselijk bekend als de "Rocce della Femmina morta". Het is nog niet bekend of het eenvoudige natuurverschijnselen of sculpturen van zeer oude beschavingen zijn en dit heeft aanleiding gegeven tot verschillende legendes over hun oorsprong.

Arsoli

Vergeet niet dat je in een van onze faciliteiten kunt verblijven. Als je de zuidelijke Romeinse kust wilt verkennen, is de Fabulous Village iets voor jou. I Pini Family Park van Fiano Romano, is daarentegen perfect om het meer van Bracciano te bereiken en op het prachtige Romeinse platteland te blijven. Roma Camping in Town aan de andere kant, is met zijn strategische ligging perfect om tegelijkertijd het stadscentrum te bezoeken en Rome snel te verlaten om de omgeving te bezoeken.

Unsere Auswahl

Wir schlagen Dir vor diese Ziele

I Pini Family Park

I Pini Family Park ist ein familienfreundliches Feriendorf mit Pool fernab vom chaotischen Stadtleben, ein beschaulicher Platz, ohne auf die Annehmlichkeiten des täglichen Lebens verzichten zu müssen, ein idealer Ort für Familien und Gruppen...

Mehr entdecken
Die wichtigsten Serviceleistungen

Fabulous Village

Auf halber Strecke zwischen Rom und dem Meer der Region Latium liegt das Feriendorf mit Pool Fabulous Village, wo Sie jeden Morgen zwischen Sonne und Strand und den Kunstschätzen der Hauptstadt neu wählen können...

Mehr entdecken
Die wichtigsten Serviceleistungen

Roma Camping in Town

Nur wenige Kilometer von unserer Unterkunft Roma Camping in Town liegt die Ewige Stadt Rom, Hauptstadt Italiens und Inbegriff des Dolce Vita. Ein Sprung zu den prunkvollen Gebäuden der Antike ist von uns aus jederzeit möglich...

Mehr entdecken
Die wichtigsten Serviceleistungen

#change_passwod

Passwort geändert

Passwort-Wiederherstellung

Du hast soeben nach einem neuen Passwort für den Zugang zur Webseite %s beantrage.
Hier sind deine neuen Login Informationen:

This website uses cookies for the operation and to record data related to the generation of statistics on Google Analytics. To learn more or to refuse consent to the use of all cookies click here. Continuing navigation or closing this banner you agree to their use.

Schließen