Bezienswaardigheden in de buurt van Rome: de beste bestemmingen tussen kunst en eten

De hoofdstad van Italië is vol wonderen en vereist een aantal reizen om diepgaand te worden bezocht. Maar misschien heb je Rome al meerdere keren bezocht of heb je gewoon tijd en hou je van het idee om verder te gaan dan de stadsmuren. Als je klaar bent om verder te gaan dan het stadscentrum, dan is deze gids voor plaatsen die je rondom Rome kan bezoeken echt iets voor jou.

 

Een duik in de geschiedenis van de regio

De oude geschiedenis van Rome heeft ongetwijfeld de grenzen van het historische centrum overschreden en er zijn veel steden in Lazio die de sporen van dit belangrijke erfgoed bewaren. Hier volgt een kort overzicht van de belangrijkste dorpen die een bezoek zeker waard zijn.

Ten noorden van de stad vinden we allereerst de stad Cerveteri, ongeveer 46 kilometer van Rome en een paar kilometer van de zee, één van de historische centra van de regio die het rijkst zijn vanuit artistiek en archeologisch oogpunt. Hier vind je de beroemde Etruskische necropolis van Banditaccia, het kasteel van Ruspoli, gelegen in het hart van het historische centrum, en tal van oude kerken, zoals de kerk van Santa Maria Maggiore en die van Sant'Antonio Abate.

Cerveteri


Ten westen van de hoofdstad vinden we verschillende bezienswaardigheden. De eerste stad die wordt genoemd, is zonder twijfel Tivoli, ongeveer 43 kilometer van Rome, gelegen op de hellingen van het Tiburtini-gebergte, langs de rivier Aniene. Een oude stad uit 1215 voor Christus die bezaaid is met Romeinse villa's, hier gebouwd voor de rijkdom van het water van de rivier. De mooiste villa's om te bezoeken zijn ongetwijfeld Villa Adriana, Villa d'Este en Villa Gregoriana. Iets verder weg, ongeveer 60 kilometer van de stad, vinden we de stad Agosta, een prachtig dorp gebouwd rond een middeleeuws kasteel, waar je ook het beroemde heiligdom van Madonna del Passo kunt bezoeken. Op 70 kilometer van de hoofdstad vinden we de steden Subiaco en Cervara di Roma. In Subiaco, een klein dorpje midden in het natuurpark Monti Sambruini, fundeerde Benedetto da Norcia de Regel de Benedictijnse Orde met het klooster van San Benedetto  en enige tijd later werd het eerste boek in Italië gedrukt door de eerste Italiaanse drukker. Een stad vol geschiedenis dus, evenals één van de mooiste dorpen van Italië. Cervara di Roma ligt ook aan de rand van het natuurpark Monti Simbruini en is het hoogstgelegen dorp in Lazio op 1053 meter, met een prachtige panoramische ligging, omgeven door weiden en bossen. We raden je aan om hier de kerk van Maria Santissima della Visitazione te bezoeken, gelegen in de buurt van de ruïnes van het middeleeuwse fort, waar enkele kunstwerken van een zekere waarde zijn bewaard.

We komen vervolgens ten zuiden van de stad Rome aan en vinden, 24 kilometer verderop, aan de oevers van het meer van Albano, Castel Gandolfo, één van de dorpen van de Castelli Romani, die het meest representatief zijn voor de geschiedenis van het gebied. De bekendheid van de stad hangt samen met de aanwezigheid van de zomerresidentie van de pausen, maar in de omgeving zijn er nog vele andere villa's en historische huizen, evenals interessante archeologische vindplaatsen, zoals het meer van Albano en de resten van de Villa Domiziano. Allemaal midden in het prachtige regionale park van de Castelli Romani. Andere artistieke plaatsen die we je aanraden om te bezoeken zijn het Collegiate Pontifical van San Tommaso da Villanova, gebouwd door Bernini, en de kerk van Madonna del Lago.

Tenslotte, iets meer dan 30 kilometer van Rome, vinden we Grottaferrata, een van de bekendste bestemmingen van de Albanse Heuvels. Grottaferrata is gekenmerkt door zijn nobele villa's, die helaas niet toegankelijk zijn voor bezoekers en de vele kerken die zowel binnen als buiten het dorp gebouwd zijn, zoals de abdij van Santa Maria en de kerk del Sacro Cuore.

 Grottaferrata

De dorpen waar typische producten worden gegeten

Als je een klein stadje in Lazio wilt bezoeken, maar de typisch Romeinse keuken wil proeven, raden we je aan om de koers naar het zuiden te verleggen en Ariccia te bezoeken. Ariccia maakt deel uit van de Castelli Romani en is een combinatie van kunst, natuur en delicatessen. Na een bezoekje aan de monumentale brug en de twee belangrijke werken van Bernini, Palazzo Chigi en de Collegiata Maria Santissima in Cielo, kun je zonder aarzeling naar een van de typische "fraschette" gaan om te genieten van een lekkere Romeinse maaltijd, zoals de bruschetta, de pasta all'amatriciana of de porchetta, te vergezellen met een goede wijn van de kastelen (we raden de typische "Romanella" -wijn aan). Stel niet te veel eisen maar het zijn zeer goede en lekkere restaurants!

 Ariccia

Voor je ontdekkingstocht door de Romeinse omgeving kun je in een van onze faciliteiten verblijven. De Fabulous Village is perfect voor een bezoek aan de Castelli Romani, terwijl I Pini Family Park van Fiano Romano perfect is om de dorpen in het westen en noorden van de stad te bereiken. Roma Camping in Town aan de andere kant, is met zijn strategische ligging perfect om tegelijkertijd het stadscentrum te bezoeken en Rome snel te verlaten om de omgeving te bezoeken.

Unsere Auswahl

Wir schlagen Dir vor diese Ziele

I Pini Family Park

I Pini Family Park ist ein familienfreundliches Feriendorf mit Pool fernab vom chaotischen Stadtleben, ein beschaulicher Platz, ohne auf die Annehmlichkeiten des täglichen Lebens verzichten zu müssen, ein idealer Ort für Familien und Gruppen...

Mehr entdecken
Die wichtigsten Serviceleistungen

Fabulous Village

Auf halber Strecke zwischen Rom und dem Meer der Region Latium liegt das Feriendorf mit Pool Fabulous Village, wo Sie jeden Morgen zwischen Sonne und Strand und den Kunstschätzen der Hauptstadt neu wählen können...

Mehr entdecken
Die wichtigsten Serviceleistungen

Roma Camping in Town

Nur wenige Kilometer von unserer Unterkunft Roma Camping in Town liegt die Ewige Stadt Rom, Hauptstadt Italiens und Inbegriff des Dolce Vita. Ein Sprung zu den prunkvollen Gebäuden der Antike ist von uns aus jederzeit möglich...

Mehr entdecken
Die wichtigsten Serviceleistungen

#change_passwod

Passwort geändert

Passwort-Wiederherstellung

Du hast soeben nach einem neuen Passwort für den Zugang zur Webseite %s beantrage.
Hier sind deine neuen Login Informationen:

This website uses cookies for the operation and to record data related to the generation of statistics on Google Analytics. To learn more or to refuse consent to the use of all cookies click here. Continuing navigation or closing this banner you agree to their use.

Schließen